معرفی اولین کشف بزرگترین رادیوتلسکوپ جهان

کمتر از یک سال پس از آغاز به کار بزرگترین رادیوتلسکوپ جهان در چین،تلسکوپ ۵۰۰ متری FAST، این سازه اولین کشف خود را به ثبت رساند.براساس گزارش نيواطلس، اخترشناسان با استفاده از ئيش بزرگ اين تلسكوپ موفق به رصد يك جفت پالسار در فاصله هزاران سال نوري از زمين شدند.
اين ستارگان كه PSR J1859-01 و PSR J1931-01 نام دارند، در ماه آگوست توسط اين تلسكوپ رصد شدهاند اما تاييد اين رصد توسط تلسكوپ پاركز در استراليا چند ماهي به طول انجاميد.
هردو ستاره متراكم هستند، و با سرعتي بالا در چرخشند درحالي كه در محاصره ميدانهاي قدرتمند مغناطيسي قرار دارند. اين ميدانها تشعشعات الكترومغناطيسي را به يك كانال هدايت ميكنند كه با هر چرخش دايرهاي را بهوجود ميآورد، درست مانند يك فانوس دريايي كيهاني.
از روي زمين اين ستارهها به نظر درحال تپيدن ديده ميشوند از اين رو نام پالسار روي آنها گذاشته شدهاست. اين جفت پالسار از نظر ابعاد، سرعت و فاصله تفاوتهاي زيادي با يكديگر دارند.
به گفته مدير رصدخانههاي نجومي ملي چين، كشف اين دو پالسار توسط بزرگترين راديو تلسكوپ جهان به آن معني است كه دوراني جديد از كشفهاي سيستماتيك توسط راديوتلسكوپهاي چيني آغاز شدهاست. اين مجموعه ۱۸۵ ميليون دلاري با هدف جمعآوري امواج راديويي ساخته شدهاست كه از اعماق زمين تابيده شده و زمين را احاطه كردهاند و به دانشمندان امكان ميدهد نشانههاي كمفروغ تشعشعات ابرهاي باستاني هيدروژني، سياهچالههاي دورافتاده،پالسارها يا نشانههايي از تمدنهاي بيگانه را بيابند.
ديش اين تلسكوپ درون حفرهاي بزرگ در استان گوئيژو در جنوب غرب چين نصب شدهاست، حفرهاي كه به واسطه فرسايش سنگهاي آهكي ايجاد شدهاست. سطح گردآورنده اين ديش ۱۹۶ هزار متر مربع است، زيرا هرچه ديش بزرگتر باشد،امواج راديويي بيشتر و ضعيفتري جذب ميكند.